'Familie ziet Johan Cruijff Stadion wel zitten'

28 maart 2016, 11:06   Bijgewerkt: 28 maart 2016, 11:19

De familie van Johan Cruijff staat open voor het idee om de Amsterdam ArenA te vernoemen naar de afgelopen donderdag overleden legendarische nummer 14, zo meldt de NOS. Een petitie om de naam van het complex in de hoofdstad te veranderen in het Johan Cruijff Stadion is maandagochtend al ruim 50.000 keer ondertekend.

Ook de directies van Ajax en de Amsterdam ArenA staan open voor de naamswijziging, stelt de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg. De politicus benadrukt wel dat dit eerst moet worden besproken met de familie. Naast de nabestaanden en de gemeente moeten ook de founders toestemming geven voor het plan. De founders zijn acht grote bedrijven die hebben meebetaald aan de bouw van de ArenA, te weten Philips, Bouwcombinatie Stadion Amsterdam, Grolsch Bierbrouwerij, KPN, RAI, ABN AMRO Bank, Coca Cola en de Nederlandse Staatsloterij.

Verder schrijft de NOS dat Ajax en FC Barcelona komende zomer waarschijnlijk een oefenwedstrijd zullen spelen ter nagedachtenis van Cruijff, met de Trofeo Joan Gamper als inzet.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen