Manager Cruijff: "Het is enorm snel achteruit gegaan"

Jw
24 maart 2016, 17:00   Bijgewerkt: 24 maart 2016, 17:10

Carole Thate, de manager van Johan Cruijff, heeft meer toelichting gegeven rondom het overlijden van het voetbalicoon. "De gezondheid van Johan Cruijff is in de afgelopen anderhalve week enorm snel achteruit gegaan", zei ze tegenover de NOS.

"Hij was eerst heel optimistisch over het verloop van zijn ziekte en dacht oprecht dat hij ook deze wedstrijd ging winnen. Hij bracht nog een bezoek aan zijn zoon Jordi in Israël, maar in de afgelopen anderhalve week ging het opeens snel. Het is een enorm gemis", vervolgde ze.

Volgens Jaap de Groot, columnist van De Telegraaf, is Cruijff in de aanwezigheid van zijn familie overleden. "Hij is rond 1 uur overleden in het ziekenhuis. Zijn hele familie was daar bij. De familie werd natuurlijk ook overvallen door de snelheid waarmee alles ging. Hij zou eerst behandeld worden, maar ze kregen vervolgens te horen dat ze snel naar het ziekenhuis moesten komen. Toen is het heel snel gegaan", vertelde De Groot aan de ochtendkrant.

"Ik heb inmiddels contact gehad met de familie en er is natuurlijk totaal verdriet en verbijstering. Twee weken geleden was ik nog bij hem en toen was hij nog heel positief. Het gezwel in zijn hoofd was verdwenen, maar nu blijkt dat er vervolgens toch dingen terug zijn gekomen. De ziekte heeft zich in zo'n tempo verspreid dat hij eigenlijk kansloos was", lichtte De Groot toe, die tot slot benoemde dat Cruijff niet alleen als speler en trainer herinnerd wilde worden. "Hij zei een keer tegen mij: 'ik hoop dat ze me ook zullen herinneren als iemand die op andere gebieden zijn waarde voor de samenleving heeft gehad'."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen