Cocu: "Je moet het stadion stil willen krijgen"

14 maart 2016, 20:33

PSV-coach Phillip Cocu had het maandag op de persconferentie voor de return tegen Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League (dinsdag) vooral over de sfeer in het Estadio Vicente Calderon, de thuisbasis van de Spaanse tegenstander.

"Dat moet je als speler een goed gevoel geven", citeert PSV.nl Cocu over de entourage in het stadion van Atlético Madrid, waar hij als voetballer zelf één keer speelde. "Het is een grote wedstrijd, met veel fans en ook al zijn ze van de tegenpartij, die moet je als speler willen spelen. Je moet het stadion stil willen krijgen."

Cocu ziet PSV als de underdog. De eerste ontmoeting eindigde drie weken geleden in Eindhoven in 0-0. "Thuis spelen is altijd een voordeel. Ik denk dat zij licht de favoriet zijn", reageerde de oefenmeester. "Wij gaan er echter alles aan doen om te strijden en morgen door te gaan. We geloven in eigen kunnen."

PSV beleefde zondag een mooie opsteker. Na het gelijkspel van de Brabanders tegen SC Heerenveen (1-1) stond de koppositie in de Eredivisie op de tocht, maar Ajax profiteerde een dag later niet. De Amsterdammers moesten op eigen veld tegen NEC eveneens genoegen nemen met een punt (2-2). "Het lijkt me logisch dat zoiets een positieve invloed heeft op ons", aldus Cocu. "Dat neem je mee naar deze wedstrijd. Niet dat we anders minder gemotiveerd zouden zijn, maar het heeft z'n positieve kanten."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen