Burgemeester Amsterdam hint naar 'Johan Cruijff Stadion'

Jw
24 maart 2016, 18:03

Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, zou het een passend eerbetoon vinden aan Johan Cruijff om zijn naam aan het stadion van Ajax te verbinden. De bestuurder benadrukt niets in gang te zetten, maar dacht er in verband met het overlijden van het voetbalicoon wel hardop over na.

"Het is misschien te vroeg, maar ik denk dat heel veel Amsterdammers wel in hun hoofd hebben dat het passend zou zijn om de ArenA voortaan Johan Cruijff-stadion te noemen. Ik denk dat je kunt volhouden dat die (het stadion) er niet geweest was als Cruijff er niet geweest was. Ik stel niks voor, maar ik denk daar aan en ik weet bijna zeker dat een heleboel mensen dat doen", verwoordt Van der Laan zijn gevoelens tegenover De Telegraaf.

"Johan Cruijff was de beste voetballer die Nederland ooit heeft gehad, misschien wel de beste voetballer ooit. Daar is hij wereldberoemd mee geworden. Maar toch is hij altijd heel sympathiek, en gewoon heel Amsterdams gebleven. Namens Amsterdam en alle Amsterdammers, wens ik zijn familie en vrienden veel sterkte met dit verlies", besluit hij. 

Ook bij supporters van FC Barcelona, waar Cruijff net als bij Ajax vele successen boekte, is vandaag de roep ontstaan om een Johan Cruijff Stadion. Via Twitter worden door supporters oproepen gedaan via #EstadiJohanCruyff.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen