Blind geeft zoon aanvoerdersband op Wembley

Jw
28 maart 2016, 20:21

Daley Blind betreedt morgen als aanvoerder van het Nederlands elftal het heilige gras van Wembley. De 26-jarige verdediger annex middenvelder is bij afwezigheid van Arjen Robben en Wesley Sneijder door zijn bondscoach en vader Danny Blind aangewezen als kapitein. Blind droeg de band ook al toen Sneijder afhaakte in de wedstrijd tegen Frankrijk (3-2 verlies).

"Ik vind het een grote eer om aanvoerder te mogen zijn", reageerde 35-voudig international (twee goals), die op de persconferentie naast de bondscoach zat. Blind senior gaf op zijn beurt aan trots te zijn op zijn zoon, maar dat de keuze daar niets mee te maken heeft. "Tuurlijk is het een bijzonder moment dat Daley aanvoerder is. Maar ik ben hier als coach, niet als zijn vader. Al ben ik wel zijn vader. Voor hem is het natuurlijk heel leuk."

Twintig jaar geleden stond Danny Blind nog als aanvoerder van Oranje op Wembley. Toen ging Nederland met 4-1 onderuit. "Ik zag al een foto van die wedstrijd hangen hier in de hal. Ik heb mijn hand maar voor de uitslag gehouden", grijnsde de jongste Blind.

Het Nederlands elftal neemt het morgen om 21.00 uur op tegen Engeland.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen