Blatter verdiende vorig jaar 3,3 miljoen euro

17 maart 2016, 18:46   Bijgewerkt: 17 maart 2016, 19:55

De FIFA blijkt in 2015 in totaal 3,63 miljoen Zwitserse francs, ongeveer 3,31 miljoen euro, aan loonkosten voor Sepp Blatter te hebben gemaakt. Dat is op te maken uit het jaarverslag dat de wereldvoetbalbond donderdag heeft gepubliceerd. Het is voor het eerst dat het honorarium van de voormalig FIFA-preses officieel in de openbaarheid is gebracht.

Blatter ontving vorig jaar een brutosalaris van bijna 3 miljoen Zwitserse francs. De rest van de loonkosten bestaat uit onder meer verzekeringen en bijdragen voor de sociale zekerheid. Blatter zit momenteel een schorsing van zes jaar uit wegens een dubieuze betaling van 1,8 miljoen euro aan Michel Platini in 2011. Eerder op de dag werd bekend dat hij die straf gaat aanvechten bij het CAS.

De FIFA meldt tevens, voor het eerst sinds 2002, verlies te hebben geleden. De mondiale voetbalfederatie schreef in 2015 voor 107,71 miljoen euro aan rode cijfers. Volgens de FIFA is het grote verlies te wijten aan alle schandalen die vorig jaar aan het licht kwamen. De organisatie heeft naar eigen zeggen wel voldoende reserves om de storm te weerstaan en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen