De Boer: "El Ghazi brengt meer snelheid voorin"

Jw
7 februari 2016, 12:25

Zowel bij Ajax als Feyenoord zijn er flink wat verrassingen in de basisformatie. Frank de Boer, coach van de thuisploeg, was voorafgaand aan de Klassieker wel enigszins verrast door de keuzes van zijn collega.

"Ik had wel wat verrassingen verwacht, maar bijvoorbeeld de keuze voor Jens Toornstra niet", gaf hij toe tegenover FOX Sports. "Al verwacht ik dat de verrassing meer in het systeem zal zitten. Dat kan 4-3-3 zijn, maar het kan ook 5-3-2 of 4-4-2 zijn. We zullen het wel zien."

"Ik doe niet mysterieus hoor. Ik weet hoe ik speel. Lasse Schöne speelt gewoon vanaf de rechterkant", vervolgde De Boer over zijn eigen opstelling, waarin geen plaats is voor Arek Milik. "Hij kan nog een goede invalbeurt maken. Maar het hangt af van wat je ziet tijdens de wedstrijden. Met Anwar hebben we nu veel snelheid voorin. Dat kan van pas komen tegen het centrum van Feyenoord, dat wat minder wendbaar is."

Bij Ajax heeft Mike van der Hoorn weer eens een basisplaats. De Boer legt zijn keuze uit. "Het kan ook zijn dat ze met twee spitsen spelen. Dan wil ik drie centrale verdedigers hebben. Daarnaast heeft Van der Hoorn het goed gedaan in twee eerdere wedstrijden en daar houd ik ook rekening mee."

Feyenoord-trainer Giovanni Bronckhorst was een stuk minder openhartig over zijn strijdwijze, maar legde wel uit dat hij verwacht dat Bilal Basacikoglu meer diepgang in het spel kan brengen dan de gepasseerde Eljero Elia. "We kunnen meerdere kanten op met dit systeem en hoe we beginnen zie je straks wel. We vullen het iets anders in dan donderdag, maar we zullen hetzelfde willen spelen en als het kan gevaarlijk worden in de counter", zei hij.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen