Twente-commissaris hint naar nieuw lijk uit de kast

Jw
19 januari 2016, 20:12

Het onderzoek bij FC Twente heeft nog een onaangename verrassing opgeleverd. Commissaris Ton Heerts heeft dinsdagavond bij de nieuwjaarsreceptie van de Tukkers aangegeven dat er bij de aan- en verkoop van spelers in het verleden 'mogelijk handelingen zijn verricht, die op zijn minst vraagtekens oproepen'. Dat brengt TC/Tubantia naar buiten.

Volgens Heerts is er rondom transfers 'nog meer' gebeurd dan hetgeen nu bekend is bij het publiek. De commissaris gaf verder geen uitleg, maar het kan dus zo maar zijn dat FC Twente nog een zaak tegen zich krijgt aangespannen. Eerder kwam de club al flink in de problemen met de dubieuze deal met investeringsmaatschappij Doyen.

"We willen hierover absolute duidelijkheid", stelt Heerts. "Om die reden onderzoeken we, in afstemming met de onderzoeker, de heer Knüppe, wat de exacte feiten zijn. Onno Jacobs (de interim-directeur, red.) heeft vanmiddag van het bestuur de opdracht geregen dit onderzoek vorm te geven. Zoals eerder aangegeven, is er dit bestuur alles aan gelegen schoon schip te maken."

Op de nieuwjaarsreceptie werd juist met goede hoop naar de toekomst gekeken. Volgens Heerts wordt er nog altijd alles aan gedaan om de toekomst van de trots van Enschede veilig te stellen. "FC Twente moet weer een club worden die structureel behoort tot de (sub)top van Nederland. Met een selectie die herkenbaar en aanraakbaar is. Met een sterke jeugdopleiding als levensader", benadrukte Heerts dat FC Twente zich op de jeugd gaat richten. FC Twente boekte afgelopen weekend eindelijk weer eens een sportief succes. De ploeg van coach René Hake won met 4-0 van streekgenoot Heracles Almelo.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen