PSV bouwt naar Bayern-voorbeeld aan nieuwe constructie

Jw
13 januari 2016, 19:37

PSV gaat op organisatorisch vlak innoveren. Algemeen directeur Toon Gerbrands onthulde woensdag op de nieuwjaarsconferentie van de Eindhovense club dat er een nieuwe constructie komt, die er voor zorgt dat er een 'enorme impuls' komt om investeringen te maken. PSV volgt het financieringsmodel van Bayern München, maar zegt niet alles af te hebben gekeken.

"In de constructie gaan partners een bedrag ter beschikking stellen waarmee de liquiditeit van PSV direct een enorme impuls krijgt. Hierdoor kan PSV het fundament voor de toekomst verder uitbouwen. Zowel op sportcomplex De Herdgang als het Philips Stadion kunnen daardoor investeringen gedaan worden die de club verder vooruit helpt", communiceert PSV op de eigen officiële website.

"Hoewel de partnerconstructie is geïnspireerd op de constructie van FC Bayern München, geeft PSV er een eigen invulling aan. Daardoor is PSV de eerste voetbalclub die een dergelijk innovatieve constructie opzet. De club is voor deze constructie in gesprek met vijf partijen die voor minimaal tien jaar aan PSV verbonden blijven."

PSV kondigde vandaag aan de plannen omtrent de verbouwing van sportcomplex De Herdgang voort te zetten. Er komt onder meer een nieuw stadion en de gebouwen worden uitgebreid en geprofessionaliseerd. De financiering wordt dus voor een groot deel mogelijk gemaakt door de nieuwe investeringsconstructie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen