FC Twente stelt ook begroting voor degradatie op

Jw
13 januari 2016, 22:15

Bij FC Twente heerst het besef dat het dit seizoen zomaar zou kunnen degraderen. De landskampioen van 2010 staat op de zeventiende plaats in de Eredivisie en geld voor versterkingen is er door het gevoerde wanbeleid bij de club niet. De Tukkers hebben daarom een begroting opgesteld als de club degradeert naar de Jupiler League.

"Het zou van slecht beleid getuigen als we geen rekening houden met de eerste divisie", reageert inteirm-directeur Onno Jacobs tegenover TC/Tubantia. "Als de club degradeert, dan wil dat niet zeggen dat de club niet meer bestaat. We zitten dan alleen met dure contracten, bij Twente staan er geen clausules in waarin rekening wordt gehouden met degradatie. Er zullen in dat geval dure spelers verkocht moeten worden in de zomer.''

"De mindset van de spelers is nu wel aangepast aan de realiteit van FC Twente", zei technisch maanger Ted van Leeuwen al in Voetbal International. "Ik kan je verzekeren dat het D-woord herhaaldelijk is gevallen. We hebben de zaken duidelijk benoemd en de spelers in groepjes laten nadenken over een ontsnappingsroute. Hoe komen we hieruit? Wat is daarvoor nodig? Alles wat we er mentaal en fysiek aan konden doen, is gebeurd."

In de tweede seizoenshelft zal moeten blijken of FC Twente het degradatiespook kan wegjagen uit Enschede. Hoopgevend nieuws voor de fans is dat aanvoerder Hakim Ziyech nog altijd aan boord is. De ontevreden middenvelder, die aast op een vertrek, nam zelfs één van de doelpunten voor zijn rekening in de oefenzege op Racing Genk (3-2).

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen