Ethische commissie FIFA gaat Valcke vervolgen

7 januari 2016, 10:28

De tuchtkamer van de ethische commissie van de FIFA gaat Jérôme Valcke vervolgen, zo is donderdag te lezen op de officiële website van de wereldvoetbalbond. De secretaris-generaal zit sinds oktober al een voorlopige schorsing uit, die eerder deze week met 45 dagen werd verlengd. Valcke hangt een schorsing van negen jaar boven het hoofd.

De beslissing van de tuchtkamer van de ethische commissie van de FIFA is het gevolg van de uitkomsten van het rapport van de commissie die onderzoek heeft gedaan naar Valcke. Om de privacy van de 55-jarige Fransman te beschermen en omdat hij onschuldig is tot zijn schuld is bewezen, wil de FIFA geen verdere details bekendmaken.

Valcke zou betrokken zijn geweest bij illegale kaartverkoop voor diverse wedstrijden op het WK 2014 in Brazilië. In het verleden werd hij al eens verdacht van het betalen van 10 miljoen euro aan smeergeld voor de toewijzing van het WK 2010 aan Zuid-Afrika. Valcke was jarenlang de rechterhand van FIFA-voorzitter Sepp Blatter, die onlangs samen met UEFA-topman Michel Platini voor acht jaar werd geschorst wegens een omstreden betaling van 1,8 miljoen euro aan Platini in 2011.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen