Degradatiecliché in Enschede: "Elk duel een finale"

14 januari 2016, 17:34

FC Twente-coach René Hake onderstreept het belang van de thuiswedstrijd tegen streekgenoot Heracles Almelo van komende vrijdag. De Tukkers staan met dertien punten uit zeventien wedstrijden voorlaatste in de Eredivisie.

"Ons eerste doel is om na de winterstop goed te beginnen. Toevallig is dat tegen streekgenoot Heracles en dat zijn altijd speciale duels, maar elke wedstrijd na de winterstop is een finale voor ons", begint Hake met een welbekend degradatiecliché op de clubwebsite. "Te beginnen morgen (vrijdag, red.) tegen Heracles. We moeten zorgen dat we een maximaal resultaat halen."

FC Twente belegde vorige week een trainingskamp in het Spaanse San Pedro del Pinatar. Hake: "We hebben daar onder goede omstandigheden goed kunnen werken en de puntjes op de 'i' kunnen zetten en weten waar we naartoe willen na de winterstop. Dat is natuurlijk lijfsbehoud. We hebben accenten gezet waar we na de winterstop dingen moeten verbeteren in vergelijking met de eerste seizoenshelft."

"Het is belangrijk dat we in het veld meer van ons afbijten, agressiever worden en als team nog compacter bij elkaar blijven spelen, om nog meer steun en ondersteuning te geven aan elkaar en dat betekent ook dat je minder weggeeft", vervolgt Hake. "Daardoor wordt het ook makkelijker om te voetballen. Dat voetballen zit namelijk wel in onze groep en ik vind dat we nog beter voor de dag moeten komen als het gaat om het creëren van kansen en in de 'zestien' van de tegenpartij komen."

Hake meldt tevens dat aanvaller Torgeir Børven komende maandag de groepstraining hervat.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen