De Haan over rode kaart: "Ik kon er niks aan ontdekken"

Jw
16 januari 2016, 23:58

Foppe de Haan was na afloop van de verloren strijd van SC Heerenveen in Zwolle vooral chagrijnig op de arbitrage. De gelouterde trainer concludeerde ook na het zien van televisiebeelden dat zijn aanvoerder Joey van den Berg onterecht het veld was af gestuurd. 

"Deze wedstrijd gaat je niet in de koude kleren zitten. Het is koud, maar het voelt ook koud", verzuchtte De Haan tegenover FOX Sports. "De eerste helft waren we niet goed. We hadden een slechte start. De tweede helft ging het beter en begon het te kloppen. Toen hadden zij echt een probleem, we maakten een mooie goal. Maar wat er toen allemaal gebeurde, daar word je echt heel droevig van, moet ik zeggen."

De Haan doelde op de rode kaart van Joey van den Berg, die volgens de arbitrage zou hebben nagetrapt. "Ik kon er niks van maken. Volgens mij was het ook niks. Ik kon er niks aan ontdekken, de vierde official wist het ook niet. Zeg het maar, hij floot. Hij gaf een vrije trap aan ons en een rode kaart aan Joey", was de 72-jarige coach het duidelijk oneens met de belangrijke beslissing van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. 

"Wij waren gewoon beter dan Heerenveen, maar in de fase voordat Van den Berg werd weggestuurd was dat minder", moest PEC Zwolle-trainer Ron Jans erkennen. Daarna walste PEC Zwolle over de Friezen heen en had het nog erger kunnen worden, vond Jans. "Het werd zo open, wij hadden minimaal zeven keer moeten scoren."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen