De Boer ziet niet alleen maar voordelen aan rustig schema

Jw
21 januari 2016, 17:45

In tegenstelling tot PSV heeft Ajax in de tweede seizoenshelft een vrij rustig speelschema. De Amsterdamse koploper is reeds uitgeschakeld in de Europa League en de beker, terwijl de Eindhovenaren nog actief zijn op alle fronten. Volgens Ajax-coach Frank de Boer hoeft dat echter geen voordeel te zijn.

"Als je eenmaal in een flow zit van het spelen van wedstrijden en de resultaten zijn redelijk goed, is het helemaal niet erg om elke drie of vier dagen een wedstrijd te spelen. Dat heb ik zelf ook meegemaakt als speler", relateert De Boer in gesprek met Ajax TV de situatie aan zijn eigen ervaringen. "Ik weet niet of dat een voor- of nadeel is. Je kunt je continu focussen op een andere wedstrijd en dat is ook veel waard, vind ik. Wij moeten nu elke keer een week wachten voor we de wei in kunnen."

"Ik kan wel veel meer op spelpatronen trainen en daar langer op ingaan. Daarvoor was het heel kort, omdat je om de drie dagen een wedstrijd had. In dat opzicht kun je de spelers wel duidelijker maken wat je graag wilt zien", hoopt De Boer dat Ajax qua spel wel stappen kan maken.

Ajax neemt het zaterdagavond op tegen Vitesse.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen