AZ bindt Til (18): "Ik wil hier niet te lang bij stilstaan"

14 januari 2016, 23:56

AZ heeft vertrouwen in Guus Til. De Alkmaarse formatie meldt donderdag via de officiële kanalen dat het contract van de 18-jarige middenvelder, actief in de jeugdopleiding van de club, is verlengd tot de zomer van 2019. Til maakte afgelopen najaar zijn officieuze debuut in het eerste elftal van AZ: hij was invaller in de oefenwedstrijd tegen KV Mechelen.

"Het is zeker bijzonder om mijn handtekening te zetten onder een contract met AZ", vertelt Til op AZ.nl. "Het klinkt misschien gek, maar ik wil hier niet te lang bij stil blijven staan. Mijn doel is om vanaf nu zo snel mogelijk het eerste team te halen. Het ondertekenen van een contract heb ik altijd gezien als een tussenstation. Ik heb het te vaak zien gebeuren dat jongens achterover gingen leunen zodra zij hun contract op zak hadden. Dat wil ik koste wat kost voorkomen. Ik ben mijn 'tussenstation' gepasseerd en dus is het nu tijd om door te pakken."

"We zijn tevreden met het vastleggen van Guus Til", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Guus is een middenvelder met veel loopvermogen en een goed gevoel voor ruimte. Daardoor kan hij kansen voor zichzelf en anderen creëren. Hij is een slimme jongen met een goede mentaliteit. Met de juiste instelling heeft hij de afgelopen jaren veel stappen gemaakt in zijn ontwikkeling. Dit contract is een stimulans om die stijgende lijn door te zetten."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen