Vlaar keert terug bij AZ: "Enorme kwaliteitsimpuls"

7 december 2015, 15:12

Ron Vlaar keert terug bij AZ. Beide partijen hebben maandag een mondeling akkoord bereikt over een contract tot het einde van het seizoen. De 30-jarige verdediger werkte al enige tijd bij de Alkmaarse club aan het herstel van zijn knieblessure. Als Vlaar de medische keuring doorstaat, dan kunnen de handtekeningen worden gezet.

"We zijn erg blij met het vastleggen van Ron Vlaar", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ op de clubwebsite. "Hij geeft onze selectie een enorme kwaliteitsimpuls. Ik hoef niet uit te leggen wat zijn sterke punten zijn, dat heeft iedereen de afgelopen seizoenen kunnen zien. Vorig jaar was hij nog een drijvende kracht achter het succes van Oranje op het WK. Ook op mentaal gebied brengt Ron veel mee. Zijn aanwezigheid kan zowel de prestaties van het team als de ontwikkeling van medespelers stimuleren."

Vlaar doorliep de jeugdopleiding van AZ en debuteerde in 2005 in het eerste elftal van de Noord-Hollandse club. In januari 2006 verkaste de mandekker naar Feyenoord, daarna kwam hij nog uit voor Aston Villa. Vlaar was op het WK van 2014 één van de uitblinkers bij Oranje, maar sukkelde afgelopen seizoen met blessures en kreeg geen nieuwe verbintenis bij Aston Villa.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen