Veltman: "Geen torenhoge pieken bij Ajax in 2015"

Jw
22 december 2015, 17:54

Bij Ajax wordt er met enig chagrijn teruggekeken op het jaar 2015. Nadat eerder trainer Frank de Boer het jaar al ondermaats vond, voegt verdediger Joël Veltman daar ook zijn mening aan toe. De Oranje-international vindt dat Ajax dit jaar te weinig heeft gepiekt. 

"De eerste seizoenshelft zit er weer op. Als winterkampioen gaan we de winterstop in en dat geeft natuurlijk wel een opgelucht gevoel. We hadden in de laatste wedstrijd tegen de Graafschap natuurlijk meer willen laten zien. Maar goed, we staan bovenaan", schrijft Veltman in zijn blog op de website van Ajax. 

"2015 stond niet bepaald in het teken van torenhoge pieken. We werden geen landskampioen en werden uitgeschakeld in Europa. Daar heb ik enorm van gebaald. Ik kijk heel erg uit naar 2016. Nieuwe ronde, nieuwe kansen", vervolgt de 23-jarige mandekker uit Velsen. 

Veltman ziet voor zichzelf in het komende jaar een leidende rol weggelegd in de defensie van Ajax. "In 2016 ga ik zeker voor meer pieken en wil ik me ook meer gaan ontwikkelen. Ik zou graag meer de leiding willen nemen achterin. De verantwoordelijkheid meer op nemen. Elke startende prof is eerst met zichzelf bezig. Daarna ga je pas goed kijken naar de groep, de dynamiek en goed samenspel. Momenteel ben ik daar erg mee bezig. Ik draai inmiddels al even mee, dus ik kan jongere spelers daarin goed meenemen."

Ajax kreeg in de eerste seizoenshelft slechts elf doelpunten tegen in de Eredivisie, waarmee het de sterkste verdediging heeft van de competitie. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen