Van Praag positief na schorsing Blatter en Platini

21 december 2015, 14:53

Michael van Praag, bondsvoorzitter van de KNVB en vicevoorzitter van de UEFA, vindt dat er 'doorgepakt'  moet worden, na de schorsing van Sepp Blatter en Michel Platini. De twee voetbalbestuurders kregen maandag een schorsing van acht jaar opgelegd wegens een betaling van 1,8 miljoen euro van Blatter aan Platini in 2011.

"De voortekenen wijzen erop dat dat ook gaat gebeuren", zegt Van Praag positief op de officiële website van de KNVB. "Op de agenda van de FIFA vind ik een aantal concrete voornemens tot opschoning en modernisering van deze organisatie. Daarin herken ik gelukkig ongeveer mijn hele plan dat ik tijdens mijn campagne om FIFA-voorzitter te worden heb geïntroduceerd. Ik vertrouw erop dat als er binnen de FIFA op 26 februari verkiezingen zijn, dat plan ook definitief geïmplementeerd wordt."

Wat de schorsing van Platini in UEFA-verband betekent, weet Van Praag niet. "Op 21 januari hebben we bestuursvergadering binnen de UEFA en dan komt aan de orde de eventuele vacature die er ontstaat bij een vertrek van Platini. We moeten in dat verband op dit moment niet uitsluiten dat Platini in hoger beroep gaat. Ik ga die vergadering straks vol vertrouwen in en ik ken mijn verantwoordelijkheid als vicevoorzitter in deze. Wie mij als bestuurder kent, weet dat ik niet zal weglopen. Juist onder deze omstandigheden is er standvastig beleid nodig, want we zijn op weg naar een nieuw en schoner milieu in de top van onze organisaties."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen