Van Gaal: "Verschillen in de groep waren erg klein"

Jw
9 december 2015, 00:52

Louis van Gaal beschrijft het niet als een grote schande dat Manchester United al in de groepsfase van de Champions League is uitgeschakeld. De Nederlandse coach vindt de verschillen in de groep bijzonder klein en wijt de uitschakeling ook aan een portie pech met beslissingen van de arbitrage. 

"Het was een krankzinnige wedstrijd. Dit keer maakten we wel de doelpunten en er is zelfs nog een treffer van ons afgekeurd. Daarnaast hadden we genoeg kansen om nog vaker te scoren, maar het ging gewoon elke keer mis na een doelpunt", analyseerde Van Gaal het spectaculaire scoreverloop voor de camera van BT Sport. "We hebben voor de overwinning gevochten, maar konden op het eind niet meer brengen dan we deden."

Op de vraag of zijn ploeg kampt met een gebrek aan concentratie, antwoordde hij instemmend. "Het is vreemd, maar je zag het bijvoorbeeld ook gebeuren bij PSV-CSKA Moskou. PSV scoorde ook razendsnel na een tegendoelpunt. Dat hoort ook bij voetbal. Maar je hebt gelijk, die gedachte kwam bij mij ook het eerste naar boven."

"Het was een groep, waarin alle clubs dicht op elkaar zaten. Dat kun je ook terugzien in de resultaten", vervolgde Van Gaal, die ook wijst naar cruciale beslissingen van de arbitrage. "Op bezoek bij PSV vielen beslissingen niet voordelig voor ons uit en ook vandaag waren we niet gelukkig met de beslissingen", verwees hij naar het afgekeurde doelpunt van Jesse Lingard, waarbij Juan Mata buitenspel stond, maar de bal niet aanraakte. "In een groep waarin de verschillen klein zijn, maken dat soort momenten wel het verschil."

De frustratie bij Van Gaal was merkbaar en hij wilde verder ingaan op de treffer van Lingard, die op een cruciaal moment - op slag van rust - werd afgekeurd. "De scheidsrechter vond het eerst een doelpunt, maar keurde het daarna ineens af toen de spelers kwamen protesteren. Dat vind ik vreemd. Als je kijkt naar het doelpunt, dan zie je dat Mata niet in de weg staat voor de doelman."

[photo,94254,left,]

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen