Van Gaal: "United kan de CL dit jaar nog niet winnen"

Jw
6 december 2015, 23:31   Bijgewerkt: 6 december 2015, 23:55

Manchester United zal dit seizoen niet de Champions League winnen. Die mening heeft de trainer van de Mancunians, Louis van Gaal, in elk geval. Hij gaf in de aanloop naar het cruciale duel met VfL Wolfsburg aan zijn ploeg nog niet te rekenen tot de Europese top. 

Van Gaal vindt het op dit moment niet realistisch dat Manchester United na een jaar van afwezigheid op het miljoenenbal alweer kan strijden met clubs als FC Barcelona en Bayern München. "Ik denk niet dat we in staat zijn om de Champions League te winnen. Misschien volgend jaar wel, als we onze selectie verder kunnen versterken", legde Van Gaal uit. Manchester United heeft komende week een overwinning nodig om de knockout-fase te bereiken. Wint het niet, dan kan PSV bij een zege de Engelse topclub naar de derde plaats verdrijven.

"We moeten nu gewoon zo ver mogelijk zien te komen. We hebben in de Premier League al wel laten zien dat we iedereen kunnen verslaan, maar normaal gesproken zijn we niet goed genoeg om de Champions League te winnen. Natuurlijk hebben we altijd een kans, maar je moet het wel realistisch bekijken", vervolgde de 64-jarige Amsterdammer.

Van Gaal staat met zijn ploeg in de Premier League op slechts drie punten achterstand van koploper Leicester City, maar krijgt wel veel kritiek over zich heen. Manchester United komt dit seizoen namelijk nauwelijks tot scoren. De Nederlander hoopt zijn selectie dus nog te versterken, maar volgens Sky Sports zal dat pas in de zomer van volgend jaar weer gebeuren.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen