Van Gaal haalt hard uit naar Engelse pers

Jw
23 december 2015, 17:39   Bijgewerkt: 24 december 2015, 00:03

Louis van Gaal voelt zich vernederd door de Engelse pers. De trainer van Manchester United gaf woensdag op een persconferentie aan helemaal klaar te zijn met de manier waarop de media te werk gaan. "Is er niemand in deze zaal die zich bij deze wil verontschuldigen? Niemand heeft dat gevoel? Dat is wat ik mij afvraag op dit moment", begon hij zijn wekelijkse perspraatje, die uiteindelijk slechts vijf minuten duurde.

De afgelopen week werd er door kranten in met name Engeland volop gespeculeerd over de toekomst van Van Gaal. De 64-jarige Nederlander diende door zijn matige prestaties van de laatste tijd als het perfecte kanonnenvoer. Van Gaal las het met grote ergernis. "Ik dacht dat ik al was ontslagen. Ik heb zelfs al gelezen dat ik ontslagen ben. Wat denk je dat al die berichten met mijn omgeving doen? Mijn collega stond al voor mijn neus. En hoe denk je dat mijn vrouw reageert? Mijn kinderen en kleinkinderen? Of de fans van Manchester United? Ik ben zo vaak gebeld", reageerde hij verontwaardigd.

Steun van selectie

Volgens Van Gaal doen de media overkomen alsof er geen enkel vertrouwen meer is in hem. Die indruk heeft hij zelf echter totaal niet. "Ik werk hard aan de selectie en probeer er alles aan te doen om het zelfvertrouwen te verbeteren. Ik heb evaluaties gehouden en gesprekken gevoerd met de spelers en stafleden. Ook is er een kerstlunch geweest. Ik heb daarbij een speech gehouden en voelde de warmte en steun van iedereen."

"Maar dat gevoel heb ik geen enkel moment bespeurd in de media. En natuurlijk kun je hier over schrijven, omdat we er nou eenmaal niet goed voor staan op dit moment. Maar vier weken geleden stonden we nog aan kop in de Premier League. Over vier weken kunnen we daar weer staan", vervolgde de trainer, die zich dus overduidelijk in het nauw gedreven voelt door de kranten.

Van Gaal loopt weg

Het is de eerste keer dat Van Gaal hard botst met de Britse pers. Het was dan ook niet verrassend dat de persconferentie korter duurde dan gepland. Van Gaal werkte de bijeenkomst rap naar een einde toe, nadat een journalist had beweerd dat speculatie over de positie van de trainer op zijn plaats was. "Ik wil alleen nog zeggen dat mijn focus op Stoke City ligt. Ik help mijn spelers, wens jullie verder fijne kerstdagen en misschien wel een gelukkig nieuwjaar als ik jullie zie. Geniet van de wijn en de mince pie. Tot ziens", waren de afsluitende woorden van de oud-bondscoach van Oranje, die vervolgens de perszaal verliet.

Manchester United neemt het zaterdag om 13.45 uur op tegen Stoke City. Twee dagen later wacht de clash met Chelsea, waar Guus Hiddink op de bank zal zitten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen