Riedewald: "Van het Ajax-busje naar een Mercedes"

Jw
24 december 2015, 10:43   Bijgewerkt: 24 december 2015, 11:11

Jairo Riedewald is een van de grote talenten in het huidige Ajax. De 19-jarige centrumverdediger is een vaste waarde geworden in het team van trainer Frank de Boer en vindt het prachtig dat leeftijdsgenoten om hem heen dat ook is gelukt. "Het is eigenlijk wel grappig als ik de jongens die toen in de D1 speelden, nu zie instappen in hun auto van de club", lacht de Oranje-international op de website van zijn club.

"Eerst werden ze door het Ajax-busje thuis opgehaald en nu komen ze in een Mercedes aanrijden op de Toekomst. Dan denk ik: dat zijn gewoon de jongens waarmee ik de hele Ajax-jeugdopleiding heb doorlopen. Het is goed om daar af en toe nog eens bij stil te staan", vindt Riedewald.

Riedewald maakte al op jonge leeftijd als speler van D2 kennis met Frank de Boer, die in 2007 nog ervaring opdeed in de jeugd van Ajax. "De Boer kwam ineens onze kleedkamer binnenwandelen. Hij zei: Jairo kom jij even mee naar de gang. We hebben in de D1 last van een fikse blessuregolf dus jij mag vandaag minuten maken bij ons. Het is tegen je oude team HFC Haarlem, dat is voor jou een leuke ervaring."

"Zo stelde ik me even later voor aan jongens als Sheraldo Becker, Queensy Menig (beiden verhuurd door Ajax aan PEC Zwolle, red.) en Kenny Tete. De Boer had toen nog een mooie opmerking: Dit is toch veel beter dan trainen, zei hij tegen me", herinnert de linkspoot zich nog.

Inmiddels staat Riedewald te boek als een van de grootste Nederlandse talenten in defensief opzicht. Dit kalenderjaar beleefde hij zijn absolute doorbraak met 35 competitiewedstrijden in de Eredivisie en drie interlands voor het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen