Ranieri: "We zijn nog niet klaar voor de landstitel"

Jw
22 december 2015, 18:37   Bijgewerkt: 22 december 2015, 19:06

Leicester City staat na zeventien wedstrijden bovenaan in de Premier League. De verwachte dip blijft alsmaar uit, maar trainer Claudio Ranieri denkt niet dat zijn stuntploeg al rijp is om een heel seizoen deze strijd vol te houden. De geprezen Italiaan probeerde dinsdag dan ook de druk van de ketel te halen. 

"We zijn nog niet klaar om te vechten als kampioenen", citeerde Sky Sports de trainer van de koploper op een persconferentie. "Maar goed, voetbal is geweldig omdat dit kan. Het beste team wint niet altijd. Het is niet zoals bij tennis."

Leicester City wordt door de verrassende koppositie door niemand meer onderschat, maar juist dat kan het ook moeilijker maken, beseft Ranieri. "Ik ben enorm trots op mijn spelers en de fans. De supporters leven in een droom en ik wil ze daar niet uit ontwaken. We moeten blijven genieten, vrijuit spelen en niet aan de druk denken. Ook al heeft de hele wereld het over je, dan moet je gewoon blijven genieten en voetballen."

Leicester City heeft al laten zien van grote ploegen te kunnen winnen, maar toch zal de komende week aanvoelen als een examen. De ploeg van topscorer Jamie Vardy gaat eerst op bezoek bij Liverpool (26 december) en speelt daarna tegen Manchester City (29 december). 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen