'Onderzoek naar Munsterman en Van der Laan'

9 december 2015, 08:06

Voormalig FC Twente-voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan worden mogelijk aansprakelijk gesteld voor de financiële schade bij de club, zo schrijft Voetbal International. In principe is persoonlijke aansprakelijkheidsstelling niet mogelijk bij een BV, de rechtsvorm van FC Twente, tenzij er sprake is van onbehoorlijk bestuur. Hiernaar doet de gemeente Enschede nu onderzoek. Onlangs dook een vermeend contract op tussen FC Twente en investeringsgroep Doyen. Hierin zouden verboden afspraken zijn opgenomen.

FC Twente kampt met grote financiële problemen en heeft steun nodig van de gemeente. Deze spreekt zich komende maandag uit over een voorstel van het College van B en W waarin Enschede zich garant stelt voor 32 miljoen euro. Een garantstelling maakt een lening bij een commerciële instelling gemakkelijker. 17 miljoen euro wordt gebruikt om een eerdere lening bij de gemeente vervroegd af te lossen, de rest wordt ingezet voor de herstructurering van de schuldpositie van de club.

Als tegenprestatie neemt FC Twente afstand van het eigendomsrecht van het stadion De Grolsch Veste. Hiervan worden de aandelen ondergebracht in een stichting. FC Twente zal het complex jaarlijks voor 2,5 miljoen euro huren. Mochten de Tukkers daar niet aan kunnen voldoen, dan heeft de gemeente stevige zekerheidsstellingen afgedwongen, zoals de inkomsten uit de Twentse Ondernemers Sociëteit en de verkoop van televisierechten. Als FC Twente in een seizoen meer dan 750.000 euro winst maakt en/of meer dan 4 miljoen euro aan transfers verdient, dan gaat de meeropbrengst in een depot bij de gemeente.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen