OM vindt straf te laag voor misdragende Feyenoord-fans

Jw
24 december 2015, 12:24

Het Openbaar Ministerie eist hogere straffen tegen vier supporters van Feyenoord, meldt het AD donderdag. De fans gingen begin dit jaar flink over de schreef voor de uitwedstrijd tegen AS Roma. Het viertal kreeg een werkstraf opgelegd, maar het OM vindt het onverantwoord dat er geen meldplicht of gebiedsverbod voor wedstrijden van Feyenoord is inbegrepen.

Volgens het OM zijn de vier personen al eerder rondom wedstrijden van de Eredivisie-club in aanraking gekomen met de politie en gaat daarom in hoger beroep. Het bezoek van Feyenoord aan Rome heeft voor justitie veel werk opgeleverd. Liefst 44 verdachten werden berecht. Vrijwel alle verdachten kregen een taakstraf, maar het OM hoopt dus dat vier hooligans uit die groep zich voortaan bij thuiswedstrijden van Feyenoord dus moeten melden op het politiekantoor.

Een groep hooligans van Feyenoord richtte in maart veel schade aan in de historische binnenstad van Rome. Onder meer de bekende Barcaccia-fontein werd vernield, wat alleen al anderhalf miljoen euro kostte om het te repareren. De totale schade werd eerder geschat op liefst acht miljoen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen