Milik wil meer: "Ik kan bijna alles nog verbeteren"

24 december 2015, 13:32

Arek Milik maakte in de eerste seizoenshelft acht doelpunten en verrichtte zes keer het voorbereidende werk. Daarmee leverde de Poolse spits een belangrijke bijdrage aan het winterkampioenschap van de Amsterdamse club. In 2016 moet het echter beter, vindt hij.

"Ik kan bijna alles nog verbeteren: snelheid, rechter- en linkerbeen, koppen. Ook fysiek kan ik nog sterker worden. Ik investeer daarom veel tijd in mezelf en eet gezond. Oh ja, en ik wil veel meer scoren, het liefst iedere wedstrijd", zegt Milik op de officiële website van Ajax. "Hoewel ik al acht keer heb gescoord en veel meer assists achter mijn naam heb staan dan vorig seizoen, begrijp ik inmiddels wel dat het voor een Ajax-speler lastig is om topscorer te worden van de Eredivisie. Dat komt omdat we over heel veel spelers beschikken die kunnen scoren. Zoals Viktor Fischer, Anwar El Ghazi en Davy Klaassen. Dat is ideaal, al is het voor mij lastig in te schatten op hoeveel doelpunten ik ga eindigen."

Daarnaast is de positie van centrumspits niet de meest eenvoudige plaats in het Ajax-systeem, erkent Milik. "Het is geen moeilijke, maar een mooie positie", vervolgt hij. "Hoewel je op deze plek niet altijd in stelling wordt gebracht. Daarom is het soms lastig kansen te creëren en doelpunten te maken. Desondanks ben ik nog steeds een jonge speler die almaar progressie maakt. Dat voel ik gewoon."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen