Liquiditeitstekort dreigt voor ADO Den Haag

7 december 2015, 14:04   Bijgewerkt: 2 december 2016, 09:24

ADO Den Haag stevent af op een liquiditeitstekort van 1,3 miljoen euro omdat eigenaar Hui Wang niet met de beloofde betalingen over de brug is gekomen. De Residentieclub wacht al enige tijd op twee toegezegde betalingen van grootaandeelhouder United Vansen van in totaal 1,9 miljoen euro. United Vansen is het sportmarketingbedrijf van Wang.

Wang legde ongeveer een jaar geleden 8 miljoen euro op tafel om ADO Den Haag over te nemen van Mark van der Kallen. Daarnaast stortte de Chinees anderhalf miljoen euro op de clubrekening, waardoor de club voor het eerst sinds 2006 weer een positief eigen vermogen had. Over het afgelopen boekjaar heeft de eredivisieclub echter wel circa 700.000 euro verlies gemaakt.

ADO-icoon Dick Advocaat uitte zondag al zijn zorgen over de toekomst van de club onder Wang. "Hij heeft een keer een bedrag gestort om de club te kopen, maar hij komt vervolgens totaal niet meer over de brug", mopperde hij bij de NOS. "De mensen bij ADO werken zich een slag in de rondte, maar kunnen geen beleid voeren omdat ze niet weten wat die man eigenlijk wil."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen