KNVB na straf Blatter en Platini: "Zoveelste dieptepunt"

21 december 2015, 14:05

De schorsing van acht jaar die Sepp Blatter en Michel Platini eerder op de dag kregen opgelegd van de ethische commissie van de FIFA 'schokt de KNVB in grote mate'. De twee voetbalbestuurders werden maandag bestraft vanwege een betaling van 1,8 miljoen euro van Blatter aan Platini in 2011.

Het bestuur en de directie van de KNVB noemen de overtredingen waarop het besluit van de ethische commissie van de FIFA is gebaseerd 'uiterst schandelijk voor het voetbal in het algemeen en voor voetbalbestuurders in het bijzonder'. "De KNVB vindt dat de uitspraak, hoewel in zichzelf begrijpelijk, het zoveelste dieptepunt betekent in het handelen en in de beeldvorming van met name FIFA maar nu ook UEFA, dat laatste vanwege de persoonlijke betrokkenheid van Platini", aldus de KNVB via de officiële kanalen. Platini was voorzitter van de UEFA.

"De bond constateert dat de uitspraak het vertrouwen in de bestuurlijke top van ons internationale voetbal er bepaald niet groter op maakt, al is met de straf door de ethische commissie wel op zijn minst een bewijs van groeiend zelfreinigend vermogen geleverd", besluit de KNVB.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen