Klopp: "De wind kan extreem zijn in Engeland"

Jw
30 december 2015, 18:35

Jürgen Klopp is als trainer van Liverpool in zijn nopjes met het Engelse voetbal, maar de weersomstandigheden hebben hem wel verrast. Volgens de Duitse coach speelt de wind een grote rol en hij stelt dat zijn gewenste speelstijl daardoor aangepast moet worden.

"Het spel is in Engeland niet zozeer sneller dan in Duitsland. Er zitten wellicht een paar meer sprints tussen, maar het is vooral een hele andere stijl. Dat komt vooral door het weer", begint Klopp aan zijn verhaal in Bild. "De wind kan behoorlijk extreem zijn in Engeland. Dat zijn we in Duitsland niet gewend, maar daardoor moet je het spel hier simpel houden."

"Het eerste doelpunt van Stoke City tegen Manchester United is een goed voorbeeld van hoe wind het spel kan beïnvloeden. Spelers die niet uit Engeland komen, hebben tijd nodig om daar aan te wennen. Ik moet mijn stijl ook aanpassen", stelt Klopp, die het vanavond met Liverpool opneemt tegen Sunderland.

Hij ziet nog een verschil met de Duitse competitie. "Er worden hier meer duels uitgevochten, bijvoorbeeld om de afvallende bal. Dat maakt het spel nog intenser", besluit Klopp, die met Liverpool wisselvallende resultaten boekt en momenteel op de tiende plaats staat in de Premier League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen