Klaassen over kansen Ajax: "Hopen op een wondertje"

Jw
8 december 2015, 21:27

Terwijl PSV vanavond overwintering in Europa nog in eigen handen heeft, moet Ajax donderdag hopen op een goede dag van Celtic in de wedstrijd tegen Fenerbahce. Alleen als de Schotten én de Amsterdammers winnen, gaat Ajax nog een ronde verder in de Europa League. Aanvoerder Davy Klaassen beseft dan ook dat het heel lastig wordt. 

"Het wordt heel lastig, maar we hopen op een wondertje. Zelf moeten we in ieder geval winnen en dan is het afwachten of Celtic ons de helpende hand kan toereiken", schrijft Klaassen in zijn weblog op Ajax.nl. "Natuurlijk zou het zonde zijn als we na de winterstop niet meer Europees spelen. Die wedstrijden hebben we nodig om betere spelers te worden. Daarnaast zouden we dan nog maar op één front actief zijn. Dat is wel meteen de belangrijkste. Kampioen worden geeft namelijk recht op deelname aan de Champions League."

De 22-jarige middenvelder uit Hilversum kijkt met genoegen naar de doorbraak van twee grote talenten in de hoofdmacht. "De laatste weken hebben ook Vaclav Cerny en Donny van de Beek zich kunnen laten zien in Ajax 1. Een mooie ontwikkeling, want het doorbreken van talent is natuurlijk datgene waar Ajax om bekend staat. Ik probeer die jongens wel een beetje onder mijn hoede te nemen, maar eigenlijk is dat niet echt nodig. Het zijn goede voetballers en ze weten zelf prima wat ze moeten doen."

Klaassen was afgelopen weekend op dreef in de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Hij scoorde en was een belangrijke verbindingsspeler in het spel van de koploper van de Eredivisie. "Ook in offensieve zin gaat het de laatste weken uitstekend. Iedereen heeft veel vertrouwen, de jongens doen mooie dingen en daar komen leuke aanvallen uit. Bovendien creëren we veel kansen. Waarom het nu opeens is gaan lopen, is soms moeilijk te verklaren. We trainen hard, dus wat dat betreft hebben we het afgedwongen. Maar nogmaals: soms moeten dingen gewoon op hun plaats vallen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen