Hiddink: "Ik had hier halverwege het seizoen niet moeten zijn"

23 december 2015, 15:08

Guus Hiddink had woensdag de eerste persconferentie in zijn tweede termijn als manager van Chelsea. De voormalig Oranje-bondscoach werd afgelopen zaterdag bij de Londense club aangesteld als opvolger van de ontslagen José Mourinho. Hiddink heeft Chelsea tot het einde van dit seizoen onder zijn hoede.

"Ik had hier halverwege het seizoen eigenlijk niet moeten zijn. Dat betekent dat veel dingen niet goed gaan", zei Hiddink. "Maar goed, ik ben blij om terug te zijn. Toen ik hier een aantal jaar geleden was, was de situatie vergelijkbaar." Hiddink had in 2009 ook al op interim-basis de leiding over Chelsea na de breuk met Luiz Felipe Scolari. Destijds leidde de Achterhoeker de Engelse club naar de winst van de FA Cup.

Hiddink zei tevens dat de Chelsea-spelers 'in de spiegel moeten kijken en heel kritisch op zichzelf moeten zijn' . Met spelers bij wie de honger lijkt te ontbreken zal hij in gesprek gaan. Chelsea bezet de vijftiende plaats in de Premier League, na vorig seizoen overtuigend kampioen te zijn geworden. "In theorie kunnen we nog in de top-vier eindigen, maar dit is een heel sterke competitie", aldus Hiddink. Een plek in de top-vier is nodig om volgend seizoen weer Champions League-voetbal te spelen.

Vanaf de tribune zag Hiddink Chelsea afgelopen zaterdag met 3-1 winnen van Sunderland. Desondanks werden sommige spelers na afloop uitgefloten. "Ik hoop dat de supporters achter de ploeg gaan staan", vervolgde Hiddink. "Maar de ploeg moet het initiatief nemen. Ik ken Chelsea als een club waar de fans het team steunen, maar dan moeten de spelers wel eerst iets laten zien."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen