Guardiola na dit seizoen weg bij Bayern, Ancelotti opvolger

Jw
20 december 2015, 11:55   Bijgewerkt: 20 december 2015, 12:33

Josep Guardiola is bezig aan zijn laatste seizoen bij Bayern München. De Spaanse toptrainer heeft het bestuur van de Duitse grootmacht laten weten niet in te gaan op de contractaanbieding, zo liet directeur Karl Heinz-Rummenigge zondag weten. De Italiaan Carlo Ancelotti zal hem in de zomer van volgend jaar opvolgen. 

Guardiola wilde zaterdag nog geen uitspraken doen over zijn toekomst, maar zondag werden de geruchten over zijn vertrek bevestigd door Rummenigge. "We zijn Guardiola dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan voor de club. En natuurlijk hopen we dat we dit seizoen nog veel successen samen kunnen vieren. Met Ancelotti krijgt Bayern opnieuw een succesvolle trainer aan het roer. We kijken enorm uit naar de samenwerking met hem", zei hij tegen de Duitse krant Bild.

Successen Guardiola

guardiola

guardiola

Alleen de Champions League mist nog in dat rijtje. De grootste Europese prijs won hij al wel twee keer met FC Barcelona (2009 en 2011), maar met Bayern München lukte het nog niet. Guardiola heeft zichzelf daar dus nog een half jaar de tijd voor gegeven.

Bayern München wilde dolgraag veder met Guardiola, maar de Spanjaard gaf kort na de aanbieding al aan goed na te willen denken over zijn toekomst. Wat de in Santpedor geboren coach volgend seizoen gaat doen, is nog onbekend. In 2012 nam hij na zijn Barcelona-periode een sabbatical-jaar, maar het is de vraag of hij de lokroepen uit de Premier Leauge kan weerstaan. Engelse media schreven eerder al dat Manchester United en Manchester City diep in de buidel willen tasten voor waarschijnlijk de meest gewilde trainer van dit moment.

{image[301924][right-half][]}Geslepen en geprezen opvolger

In de persoon van Ancelotti heeft Bayern München de fans direct duidelijkheid gegeven omtrent een opvolger. De 56-jarige Italiaan is net als Guardiola een grote naam in het trainersgilde. De Madrileense club stuurde hem afgelopen zomer de laan uit en sindsdien sloeg hij meerdere aanbiedingen af van clubs uit Europa. Daarvoor was Ancelotti actief bij Paris Saint Germain, Chelsea, AC Milan, Juventus, Parma en Reggina. 

Net als Guardiola lijkt Bayern München met Ancelotti weer een 'zekerheidje' te hebben gecontracteerd. De ervaren oefenmeester won al drie keer de Champions League, twee keer met AC Milan (2003 en 2007) en één keer met Real Madrid (2014). Ook werd hij achtereenvolgens kampioen van Italië, Engeland en Frankrijk. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen