Gemeente Enschede akkoord met garantstelling aan Twente

18 december 2015, 20:39

De gemeente Enschede is akkoord met de garantstelling van 32 miljoen euro aan FC Twente. Tijdens de raadsvergadering stemden vrijdag 28 leden voor het voorstel, tegenover negen stemmen tegen. Daarmee is een faillissement van de landskampioen van 2010 voorkomen.

Door de garantstelling kan FC Twente nu gemakkelijker 32 miljoen euro lenen bij een commerciële instelling. Daarmee kan direct een lening van 17 miljoen euro bij het stadsbestuur worden afgelost. De resterende 15 miljoen euro wordt aangewend voor herfinanciering van de schulden.

In ruil voor de garantstelling worden de eigendomsrechten van stadion De Grolsch Veste ondergebracht in een nieuwe stichting. Deze staat los van de club. FC Twente zal jaarlijks 2,5 miljoen euro huur betalen om in het complex te kunnen voetballen, geld dat uiteindelijk bestemd is voor de gemeente.

De gemeente zou alleen akkoord gaan met de garantstelling als FC Twente aan strenge eisen wilde voldoen. Zo mag de club de eerste 4,8 miljoen euro aan transferinkomsten niet investeren in nieuwe spelers. Dit geld gaat in depot bij de gemeente, om te waarborgen dat de liquide middelen van FC Twente voldoende blijven.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen