Fikse geldboete of intrekken licentie voor FC Twente

Jw
1 december 2015, 22:08   Bijgewerkt: 1 december 2015, 22:16

KNVB-voorzitter Bert van Oostveen heeft duidelijk gemaakt dat FC Twente sowieso op de blaren zal moeten zitten voor het gevoerde wanbeleid. De preses van de bond legde dinsdag uit dat de Twentse club de proflicentie kwijtraakt of een fikse geldboete krijgt opgelegd. Een tussenweg is er niet. Hij vindt wel dat het huidige bestuur en de gemeente Enschede de goede weg hebben ingeslagen om van FC Twente weer een gezonde profclub te maken. 

"De licentiecommissie moet een oordeel vellen. Dat zal een dezer dagen of weken gebeuren. Ik heb er veel over gelezen, maar laat dit duidelijk zijn. De keuzeruimte is beperkt: het wordt of een fikse geldboete of het intrekken van de proflicentie, al dan niet voorwaardelijk. Daartussen zit geen licht. Het zal geen lichtvaardig besluit worden", aldus Van Oostveen voor de camera bij FOX Sports

De bestuurder gaf verder aan mee te leven met de fans, die hun club binnen mum van tijd ineens op de rand van de afgrond zien staan. "Het is een hele trieste situatie voor de club, de fans en de mensen uit Enschede. FC Twente is een icoon in de Twentse regio. Als je ziet hoe het er nu voor staat, is dat diep triest."

Van Oostveen sprak wel zijn vertrouwen uit in Gerald van den Belt, de man die FC Twente de komende tijd moet zien te redden van de ondergang. "Ik heb diep respect voor Gerald en de wijze waarop hij op dit moment richting geeft aan datgene wat er moet gebeuren. Ik ben ook zeer blij dat de gemeente zich loyaal en sociaal opstelt naar de club."

De gemeente Enschede schoot FC Twente maandag te hulp. Het college van burgemeester en wethouders staat voor 32 miljoen euro garant, waarmee de club een belangrijke stap zette naar financieel herstel. Toch zitten de Tukkers nog altijd flink in de problemen door de omstreden en mogelijk verboden relatie met de investeringsmaatschappij Doyen. De KNVB doet daar op dit moment onderzoek naar. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen