FC Twente verwacht dinsdag duidelijkheid over licentie

Jw
14 december 2015, 21:23   Bijgewerkt: 14 december 2015, 21:57

Het wordt morgen een belangrijke dag voor FC Twente. De Tukkers verwachten dinsdag namelijk een uitspraak van de licentiecommissie van de KNVB omtrent de omstreden deal met investeringsgroep Doyen, schrijft TC/Tubantia maandagavond. De proflicentie van de club staat op het spel.

Commissaris Ton Heerts maakte dat op een commissievergadering van de gemeenteraad van Enschede bekend. Daarop werd ook duidelijk dat FC Twente 'in beginsel' een akkoord heeft bereikt met alle schuldeisers. De clubleiding werkte de afgelopen weken hard aan deals met de crediteuren, die allemaal een deel van het bedrag moesten laten vallen. Dat was een voorwaarde van de gemeente Enschede, die bereid is garant te staan voor 32 miljoen euro.

Toch is de club nog niet helemaal zeker van de garantstelling. De gemeenteraad beslist hier vrijdagavond over. De landskampioen van 2010 heeft daarnaast nog een belangrijke horde te gaan. Als de KNVB dinsdag besluit de licentie in te trekken, is al het werk voor niets geweest. Die kans is aanwezig, omdat FC Twente mogelijk de regels heeft overtreden bij de samenwerking met Doyen. Het kan ook zijn dat de nummer zestien van de Eredivisie een fikse geldboete moeten betalen.

{image[306745][right-half][]}Verkoop Ziyech?

Door de penibele financiële situatie van FC Twente moet de club ook een speler van de hand doen in januari, gaf bestuurslid Hein Trebbe aan. Aangezien Hakim Ziyech door veel clubs wordt begeerd, zou het zomaar kunnen dat de aanvoerder van de Tukkers het seizoen niet afmaakt in Enschede. De 22-jarige middenvelder, veruit de belangrijkste speler in het team van trainer René Hake, gaf eerder al aan open te staan voor een winters vertrek. Hij stond afgelopen zomer al in de belangstelling van VfL Wolfsburg.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen