FC Twente: "Het zal beter en anders moeten in 2016"

25 december 2015, 17:35

FC Twente vierde in 2015 haar vijftigjarig bestaan, maar een feestjaar werd het allerminst. De Tukkers kampen met grote financiële problemen, wat ook doorwerkt in de sportieve resultaten. FC Twente gaat als nummer zeventien van de Eredivisie de winterstop in. Volgend jaar moet het beter, zo realiseert het bestuur zich.

"Het zal beter en anders moeten om in de tweede seizoenshelft bij de onderste drie plekken weg te komen. Daar zijn we al druk mee bezig. Te vaak ging het in 2015, uitgerekend ons jubileumjaar, niet om het voetbal, maar om bestuurlijke perikelen, financiële problemen en opgelegde sancties", meldt het bestuur van FC Twente op de clubwebsite. Afgelopen vrijdag werd de club gered dankzij een garantstelling van 32 miljoen euro van de gemeente.

"Dat was absoluut noodzakelijk voor de toekomst van FC Twente", vervolgt het bestuur. "En hoewel er nog zaken onzeker zijn en we met verschillende scenario's rekening moeten houden, moet 2016 in alle opzichten een beter jaar worden voor FC Twente. Een jaar waarin het 'gewoon' weer over voetbal gaat. Prioriteit voor de korte termijn is het eerste elftal. Toch richten we ons ook al op de lange termijn, op het maken van beleid. Eén ding is zeker: FC Twente moet weer een club zijn van en voor de mensen. De sleutel tot herstel ligt bij de trouwe en betrokken achterban. Dat is de basis van FC Twente."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen