Dybala: "Ik ben een winnaar geworden bij Juventus"

Jw
24 december 2015, 11:06

Paulo Dybala is dit jaar uitgegroeid van toptalent tot topspeler in Italië. De 22-jarige Argentijn van Juventus weet zijn fluwelen techniek te combineren met een uitstekende wedstrijdinstelling. Dat laatste heeft de aanvaller, die afgelopen zomer voor veertig mijloen euro overkwam van Palermo, naar eigen zeggen te danken aan de mentaliteit van zijn nieuwe ploeggenoten.

"Ik heb de absolute wil gekregen om te winnen, wat een vreemd en moeilijk iets is", aldus Dybala in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica. "Na de Champions League-finale in Berlijn voegde ik me bij de selectie van Juventus en één situatie is me bijgebleven. Claudio Marchisio kwam naar me toe om zichzelf te introduceren en zei tegen me: 'bereid je voor, we moeten komend jaar alles winnen'. Ik vond dat ongelooflijk. Ze hadden net de finale verloren, maar in plaats van te denken aan hun vakanties waren ze al bezig met het nieuwe seizoen. Toen werd mij het verschil tussen Palermo en Juventus direct duidelijk."

Dybala erkent dat het tot nog toe een uitstekend seizoen is voor hem. "Ik hoopte vijftien doelpunten te maken in mijn eerste seizoen, maar omdat ik al op tien sta, moet ik dat doel maar aanpassen. Ik lig op alle gebieden voor op mijn planning", zegt de aanvaller trots. Hij is niet bang om te gaan zweven. "Ik ben zelfkritisch genoeg en weet wat ik doe. En als ik het nodig heb, krijg ik wel een tik van mijn broers."

Juventus draait na een teleurstellende seizoensstart weer op volle toeren in de Serie A. De regerend landskampioen heeft nog maar drie punten achterstand op koploper Internazionale. De Oude Dame staat daarnaast in de knock-outfase van de Champions League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen