Doorgebroken Tete is personal trainer dankbaar

Jw
23 december 2015, 17:18

Bij Ajax is Kenny Tete inmiddels niet meer weg te denken uit de basisformatie. De pas 20-jarige verdediger heeft de harten van de Amsterdamse supporters veroverd door zijn uiterst betrouwbare indruk rechts achterin de verdediging. Tete ziet in zijn eigen ontwikkeling de begeleiding van een personal coach als een cruciale factor. 

"Als je zo lang wacht op die kans en je krijgt 'm dan, kun je maar één ding doen", vertelt Tete tegenover NOS over zijn doorbraak. "Ik geef niet snel op. Dat straal ik ook uit als mens. Vroeger op straat mocht ik al meevoetballen met de grote jongens. Hoe jong ik ook was, niemand mocht er langs."

Tete moest wel even geduld hebben tot die ene kans er kwam. Oranje-international Ricarco van Rhijn stond lange tijd voor hem in de pikorde, waardoor het talent vijftig wedstrijden in de Jupiler League speelde met Jong Ajax. Sinds hij van trainer Frank de Boer de kans kreeg, is het rap gegaan. Dat Tete zich staande houdt, dankt hij naar eigen zeggen aan de individuele begeleiding van een coach. "Elke ochtend trainde ik met hem één op één. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik ben nu sneller en sterker en dat zie je terug op het veld."

"Mijn dromen zijn uitgekomen. Elke verjaardag, als ik een kaarsje uitblies, was mijn wens: profvoetballer worden. Nu speel ik bij Ajax en heb ik in Oranje gespeeld. Alles wat nu nog komt, is alleen maar mooi meegenomen", is de jongeling dankbaar.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen