De Haan wil trainer die in cultuur Heerenveen past

9 december 2015, 10:02

Wie de nieuwe hoofdtrainer moet worden van SC Heerenveen laat Foppe de Haan in het midden. Wel heeft de oefenmeester een idee aan welke eisen zijn opvolger moet voldoen. De Haan is van mening dat sinds het vertrek van Gertjan Verbeek in 2008 de clubcultuur op trainingsgebied is losgelaten bij SC Heerenveen. Hij hoopt dat daar verandering in komt.

"Je moet tegen de nieuwe man zeggen: 'Dit is Heerenveen en dit is de manier waarop we werken'. Een trainer mag accenten aanbrengen, maar moet zich houden aan de grote lijnen. Het is aan de technisch manager en bijvoorbeeld Tieme (Klompe, red) om dat te bewaken", zegt De Haan op de officiële website van SC Heerenveen.

"Kijk, toen Gertjan het van mij overnam, was het makkelijk. Die was door ons opgevoed, hij vulde het op zijn wijze in, maar wel op de manier die paste bij de club. De nieuwe trainer moet dezelfde ideeën hebben, hetzelfde denken over trainen en begeleiden. Dat vind ik de voorwaarde. Je moet niet iemand halen omdat het een naam is. Integendeel, de nieuwe man hoeft geen grote naam te zijn, hij moet in het profiel passen", vindt De Haan.

Ook vindt De Haan dat de nieuwe coach een aanjager moet zijn. "Hij moet voorop lopen, moet de dynamiek en energie hebben om de boel in beweging te krijgen. Dat is in mijn ogen de laatste jaren te weinig gebeurd. Dat ligt niet alleen aan de trainers, maar heeft ook te maken met de omstandigheden. Als je als trainer het gevoel hebt dat mensen niet mee willen, tegen werken of niet helemaal loyaal zijn, ben je met andere zaken bezig dan zou moeten. Dan ben je afgeleid. Dat mag gewoon niet, dit is een heel apart vak. Je moet bezeten zijn en een hoop weten. Veel lezen en op de hoogte blijven van nieuwe trainingsmethoden. Op dat vlak heeft het hier stilgestaan."

De Haan laat later deze maand weten of hij het seizoen afmaakt als coach van de Friese club. Hij is momenteel op interim-basis de opvolger van de vertrokken Dwight Lodeweges.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen