De Haan kent belang van ADO-thuis: "We moeten winnen"

18 december 2015, 18:35

SC Heerenveen-coach Foppe de Haan kent het belang van de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, komende zondag. De Friese club is de nummer tien van de Eredivisie, met een voorsprong van drie punten op de tegenstander uit Den Haag.

"Deze moeten we winnen, daar moeten we alles voor doen", zegt De Haan op de clubwebsite. Een zege is belangrijk voor SC Heerenveen, gezien de start van de tweede seizoenshelft voor de ploeg. Heerenveen speelt in januari uit tegen PEC Zwolle, Feyenoord en SC Cambuur en thuis tegen Willem II. "Ik kijk meestal alleen naar de eerstvolgende wedstrijd, maar januari wordt heel belangrijk. Als je die reeks goed doorkomt, kun je je richten op de toekomst en anders blijf je worstelen. Het kan, we zijn niet minder dan NEC, PEC en de clubs die om ons heen staan, maar dan moeten we in uitwedstrijden wel beter gaan presteren."

De Haan verwacht geen gemakkelijke middag tegen ADO. "Die club is heel degelijk, ze spelen in een vaste opstelling. Ze hebben Derijck teruggehaald. Die speelt op het middenveld en vormt een goede combinatie met het centrale duo. En met Duplan hebben ze voorin een speler met wie je rekening moet houden."

Joey van den Berg ontbreekt vanwege een schorsing bij Heerenveen, Sam Larsson en Mitchell Te Vrede gelden als een twijfelgeval.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen