Cruijff vindt dat Ajax-middenvelders te veel lopen

7 december 2015, 09:47

Johan Cruijff is van mening dat Ajax-middenvelders Davy Klaassen en Donny van de Beek te veel kilometers maken in een wedstrijd. Volgens het clubicoon van de Amsterdamse formatie heeft dat te maken met hun ploeggenoten.

"Iemand die elf tot twaalf kilometer loopt, zou er bij mij altijd worden uitgehaald. Als je met de kwaliteiten van Ajax in de Eredivisie speelt zou acht tot negen kilometer voldoende moeten zijn", schrijft Cruijff in zijn column voor De Telegraaf. Hij legt de vinger op de zere plek: "Het komt omdat anderen vergeten naar de bal te blijven kijken of niet in staat zijn een bal goed aan te nemen." Ook zijn spelers volgens Cruijff niet altijd op de hoogte van de situatie. "Ik kijk met verbazing hoe vaak volwassen spelers in de Eredivisie met hun rug naar de bal staan of weglopen. Te vaak zie ik dat Fischer, Milik en El Ghazi dertig meter terug lopen als de keeper van de tegenpartij de bal heeft, zonder dat ze naar een tegenstander of de bal kijken."

Cruijff vindt ook dat er op technisch vlak nog winst geboekt kan worden. "Het is opvallend hoe weinig aanvallers in staat zijn om een bal tweebenig aan te nemen. Dus zo dat ze in één beweging de bal aannemen en een vervolgactie kunnen maken. De inspeelpass helpt vaak ook niet mee. Zo was de pass die Milik bij het doelpunt van Cerny tegen Celtic gaf een drama."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen