Cor van der Gijp: "Coen Moulijn overstijgt Messi"

23 december 2015, 12:22

Lionel Messi wordt al jaren gezien als de beste voetballer ter wereld, maar Cor van der Gijp raakt niet onder de indruk van de Argentijn als hij hem vergelijkt met zijn oud-ploeggenoot bij Feyenoord Coen Moulijn.

"Messi zou zijn schoenen nog niet vast mogen maken", zegt Van der Gijp tegen RTV Rijnmond. Hij speelde in het verleden met Moulijn jaren samen bij Feyenoord. Van der Gijp is met 171 goals topscorer aller tijden van de Rotterdamse club. Een groot deel van zijn doelpunten dankt hij naar eigen zeggen aan Moulijn, die tot 487 wedstrijden kwam voor Feyenoord.

"Als Coen niet in mijn team had gespeeld, was ik nooit topscorer geworden", vervolgt Van der Gijp. "Dan had ik misschien de helft gemaakt. Hij had een ongelooflijk gevoel voor de eindpass en was in balbezit levensgevaarlijk. Tegenwoordig zie ik veel goede vleugelaanvallers, maar een pass geven kunnen ze niet."

Van der Gijp vindt dat Moulijn het niveau van Messi ver overstijgt. "Dat klinkt misschien overtuigend en minder sympathiek, maar Coen Moelijn kon alles. Scoren, individuele acties, ook uit stand. Ik heb dingen gezien, die overschrijden het normale", besluit de inmiddels 84-jarige oud-prof.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen