Cocu niet altijd rustig: "Kan ontzettend kwaad worden"

Jw
24 december 2015, 14:45

Phillip Cocu staat te boek als een kalme trainer, die niet vaak staat te kafferen langs de zijlijn. Dat betekent echter niet dat de hoofdtrainer van PSV altijd kalm en rustig is. Hij gaat gewoon zijn eigen weg. "Ik beoefen dit vak op mijn eigen manier en ben niet bezig met wat iedereen buiten PSV daarvan zou kunnen vinden", zegt Cocu in een interview met het Eindhovens Dagblad.

"Een trainer kan bijvoorbeeld langs de kant wel als een dolleman tekeer gaan, maar de vraag is of je daar iets mee opschiet en de spelers wel bereikt. Om dat laatste gaat het namelijk. Dingen alleen voor de bühne doen, daar heb je niks aan. Het kan zich ook enorm tegen je keren als je continu op de bank loopt te schreeuwen, in alle opzichten", verduidelijkt Cocu in de regionale krant.

"Ik wil altijd mezelf blijven en het belangrijkste voor mij is dat ik spelers kan raken en het uiterste uit ze weet te halen. Mensen die mij goed kennen, weten dat ik ontzettend kwaad kan worden als dingen niet lopen zoals ik wil. Alleen hoeft dat niet op de camera te staan of in de krant te komen, want dat helpt PSV namelijk niet verder", denkt de voormalig middenvelder, die PSV dit kalender jaar naar een landstitel en overwintering in de Champions League leidde.

Cocu is dan ook tevreden. "We hebben een clubrecord gepakt en daar mogen spelers en staf trots op zijn. Een clubrecord betekent dat geen enkel PSV-team dat ooit heeft gepresteerd", doelde hij op het recordaantal van 88 punten waarmee de Eindhovenaren kampioen werden van de Eredivisie. Momenteel staat PSV tweede in de Eredivisie, drie punten achter Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen