CAS wijst beroep van FIFA-kandidaat Nakhid af

Jw
14 december 2015, 18:50

David Nakhid kan definitief een streep zetten door zijn campagne voor de rol van FIFA-voorzitter. Het internationaal sporttribunaal CAS heeft maandag een beroep van de voormalig international van Trinidad en Tobago afgewezen. CAS oordeelt dat de FIFA de juiste conclusie heeft getrokken door de kandidaatstelling van Nakhid af te wijzen.

Om officieel in de race te zijn voor het voorzitterschap, moet een kandidaat de steun van vijf verschillende voetbalfederaties hebben. De 51-jarige Nakhid dacht deze steun binnen te hebben, maar volgens een verklaring van de FIFA heeft één van deze federaties besloten om een andere kandidaat te steunen. Hierdoor voldoet de kandidatuur van Nakhid niet aan de gestelde eisen en geldt hij niet langer als gegadigde voor de functie.

Nakhid was het niet eens met deze beslissing en had zijn hoop nog gevestigd op het CAS, maar hij zal sowieso niet de opvolger worden van de omstreden Sepp Blatter. Voor de verkiezingen, die op 26 februari gepland staan, zijn nog vijf kandidaten in de race: Prins Ali Bin Al Hussein, Jérôme Champagne, Gianni Infantino, Michel Platini, Sheikh Salman bin Ebrahim Al Khalifa en Tokyo Sexwale. Mogelijk voegt UEFA-preses Michel Platini zich daar nog bij, maar de Fransman is momenteel geschorst.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen