Bosz zet jonge Brown in de basis tegen FC Twente

17 december 2015, 17:12

Izzy Brown heeft vrijdag een basisplaats bij Vitesse in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De 18-jarige Engelse aanvaller verscheen in augustus voor het laatst aan de aftrap van een eredivisieduel.

"Ja, Izzy start in de basis", reageert coach Peter Bosz desgevraagd op de officiële website van Vitesse. "Hij heeft op trainingen en in wedstrijden van de beloften laten zien dat hij klaar is voor een basisplaats. Soms kun je het goed doen, maar doet een speler op jouw positie het ook goed. Ik vind dat Denys (Oliynyk, red.) de laatste weken wat scherpte mist."

Vitesse treft met FC Twente de nummer zestien van de Eredivisie. Hakim Ziyech is de sterspeler van de Tukkers, weet ook Bosz. "Als je naar de cijfers kijkt is hij de beste speler. Volgens mij is hij bij 32 van de 36 goals betrokken geweest. Dan ben je wel belangrijk voor de ploeg. Maar Twente is meer dan Ziyech. De club die veel won, verliest nu ineens wedstrijden. Daar hebben ze het moeilijk mee", vervolgt de oefenmeester, die vrijdag voor de 250ste keer als trainer op de bank zit in de competitie. "Dan heb je de schorsingen er toch wel afgehaald?", lacht hij. "Als je het vergelijkt met hoeveel ik er gespeeld heb als speler, dan mag ik nog even doorgaan."

Bosz kan tegen FC Twente niet beschikken over Nathan en Renato Ibarra.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen