AZ vindt in jeugdopleiding nieuwe assistent-coach

24 december 2015, 13:37

Leeroy Echteld is de nieuwe assistent-coach van het eerste elftal van AZ. De 47-jarige oefenmeester ging in de zomer van 2014 in de jeugdopleiding van de Alkmaarse club aan de slag en wordt nu de rechterhand van hoofdtrainer John van den Brom. Sinds het vertrek van Marco van Basten naar Oranje was AZ op zoek naar een nieuwe assistent-coach.

"Wij vinden dat Leeroy zich uitstekend ontwikkelt, dus zien dit als de juiste stap", zegt Max Huiberts, directeur voetbalzaken, op de officiële website van AZ. "Bij hem staat als coach één ding voorop: winnen, hoe dan ook. Hij heeft bij de jeugdopleiding bewezen dat hij het uiterste uit spelers en een groep kan halen. Daarnaast is zijn ervaring als oud-spits een extra toevoeging op de trainersstaf."

"Ik ben vooral heel blij", reageert Echteld. "Samen met de rest van de staf ga ik proberen om er iets moois van te maken. In de tweede seizoenshelft hopen we de manier van voetbal te spelen waar we bij AZ achter staan. Het publiek moet zien dat we er alles aan doen om te winnen. We hebben nog zicht op de play-offs en het winnen van de KNVB beker. Dat zijn grote uitdagingen die we aangaan."

Als voetbalprof speelde Echteld elf wedstrijden voor AZ, waarin hij twee keer scoorde.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen