Ancelotti: "Mourinho de dupe van ongemotiveerde spelers"

Jw
22 december 2015, 20:47

Carlo Ancelotti, de toekomstig trainer van Bayern München, vindt de spelers van Chelsea dit seizoen een uiterst ongemotiveerde indruk maken. De Italiaanse trainer zegt dat de onlangs ontslagen José Mourinho dan ook weg is gestuurd vanwege een gebrek aan motivatie in de Londense miljoenenformatie. 

Ancelotti neemt het in een interview met Goal.com indirect op voor Mourinho. "Het is het allermoeilijkste van het vak als een team het heel goed of juist heel slecht doet. Dan ontstaan er altijd problemen, die opgelost moeten worden. Als het goed gaat, is er al snel het risico dat iedereen te relaxed wordt. Bij slechte prestaties is er vaak een gebrek aan vertrouwen. De trainer moet daar als begeleider altijd een goede balans in zien te vinden."

"Mourinho is van dat effect uiteindelijk de dupe geworden. Het team was niet zo gestart als ze de enorme wil hadden gehad om zich te revancheren voor een slecht jaar", aldus Ancelotti, die weet hoe het werkt in het Engelse voetbal. De 56-jarige Italiaan won in zijn eerste seizoen als trainer van Chelsea (2009/10) de dubbel, maar moest na een tweede eindnotering in het tweede jaar alweer vertrekken. 

Guus Hiddink is door Chelsea-eigenaar Roman Abramovich aangesteld om de huidige nummer vijftien van de Premier League weer vertrouwen te geven. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal zit tot het eind van dit seizoen op de bank bij de Londenaren. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen