Ajax-fans spannen kort geding aan tegen gemeente Utrecht

4 december 2015, 17:26

De Supportersvereniging Ajax heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeente Utrecht. Ze wil daarmee bereiken dat de Amsterdamse club toch supporters mag meenemen naar de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, op zondag 13 december.

"Onze advocaat Thomas van Vugt heeft na verdere bestudering van het dossier voldoende gronden gevonden om over te gaan tot een kort geding tegen de burgemeester van Utrecht (Jan van Zanen, red.)", zo klinkt het op Ajax Life, de website van de Supportersvereniging Ajax. "We blijven hopen op een vol uitvak."

Bij de vorige thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen Ajax zong een deel van de aanhang van de thuisclub antisemitische liederen. Naar aanleiding daarvan besloot de KNVB dat bij de eerstvolgende ontmoeting tussen de twee clubs in Stadion de Galgenwaard de Bunnikside, waar de harde kern van FC Utrecht normaal gesproken plaatsneemt, leeg moet blijven. Mensen met een seizoenkaart voor de Bunnikside mogen van FC Utrecht wel elders in het stadion plaatsnemen. Omdat daarmee de kans op een confrontatie met Ajax-fans groter wordt, heeft Van Zanen besloten Amsterdamse supporters te weren bij de wedstrijd.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen