ADO Den Haag hoeft niet te rekenen op geld van gemeente

9 december 2015, 11:19

ADO Den Haag hoeft niet op een zak met geld van de gemeente te rekenen. De eredivisieclub stevent af op een liquiditeitstekort van 1,3 miljoen euro omdat eigenaar Hui Wang nog altijd niet over de brug is gekomen met de beloofde betalingen van in totaal 1,9 miljoen euro. Wel vinden de coalitiepartijen dat het stadsbestuur ADO moet helpen bij het onder druk zetten van de Chinees.

"ADO is een bedrijf, we gaan ervan uit dat de club het oplost. We hebben veel vertrouwen in de directie", zegt PvdA-raadslid Rajesh Ramnewash tegen het Algemeen Dagblad. D66-fractievertegenwoordiger Daniël Scheper vult aan: "Dit is allereerst een probleem tussen ADO en het bedrijf van Wang." Volgens CDA-lid Cees Pluimgraaff heeft ADO haar hand 'overspeeld' door geld uit te geven dat nog niet op de rekening stond. De oppositie is feller: Groep de Mos eist dat het halve stadsbestuur afreist naar China voor een gesprek met Wang.

De gemeente maakt zich ernstig zorgen over de situatie, maar kan volgens de woordvoerster van wethouder Tom de Bruijn (D66) en de coalitiefracties niet meer doen dan de druk opvoeren, 'meedenken en bellen'. De gemeente Den Haag is in het bezit van een gouden aandeel van ADO en heeft Wang al meermaals verzocht het geld over te maken.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen