Siem de Jong denkt aan terugkeer naar Nederland

9 november 2015, 16:12

Siem de Jong verruilde Ajax in de zomer van 2014 voor Newcastle United, maar echt gelukkig is hij daar nog niet. De 26-jarige middenvelder werd in zijn eerste seizoen geplaagd door blessures en deze jaargang komt hij, met voormalig FC Twente-coach Steve McClaren voor de groep, amper aan spelen toe.

"Het is een lastige situatie", zegt De Jong tegen de NOS. "Voor mij is het zaak om wedstrijden te spelen. Ik zal de komende tijd met de club overleggen wat het beste is. Als ze denken dat ik op dit moment niet aan spelen toekom, zal ik ergens anders mijn wedstrijden moeten spelen. Dat zal een heel lastig verhaal worden, want ik heb anderhalf jaar niet gespeeld."

De Jong sluit een terugkeer naar de Eredivisie niet uit. Daarmee zou hij het voorbeeld van zijn broer Luuk volgen. Die verruilde FC Twente in de zomer van 2012 voor Borussia Mönchengladbach, maar wist daar niet door te breken. Via Newcastle United belandde hij medio 2014 bij PSV. "Het is niet het voorbeeld van een ideale stap naar het buitenland", stelt Siem de Jong. "Maar wel een voorbeeld van een ideale stap terug om daarna weer een stap vooruit te zetten. Ik denk er wel over na. Wie weet zou ik ook in Nederland kunnen spelen. Het is niet zo dat ik het in Nederland niet maar mijn zin heb gehad."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen